Elkészült az első magyar emeletes vonat

Kigördült a MÁV-Start megrendelésére készült első nagy kapacitású KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából kedden.
Szabó Dániel, 2019. július 16. kedd, 13:23
Fotó: MÁV-START Zrt.

A MÁV-Start közbeszerzési eljárás keretében kötött keretszerződést a Stadler Bussnang AG vasúti járműjavítóval 2017 áprilisában 40 darab KISS motorvonat szállítására.

A MÁV-Start az első ütemben 2018-ban először 11 darabot, majd 2018 végén további 8 darabot hívott le, a fennmaradó 21 lehívásának előkészítése folyamatban van.

Az első körben lehívott 11 darab KISS motorvonat 2020 februárjától állhat forgalomba a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonalon, majd további 8 darab emeletes motorvonat érkezik 2021 elején.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.07.16 18:45

@megalodon: azért meglepődnék ha ennyire nagy lenne a hülyeség. Áramszedők nélkül mindössze 31cm-el magasabb az emeletes vonat egy sima flirtnél, ez nem tűnik akkora különbségnek, hogy ne lehetne megfelelő áramszedővel beállítani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2019.07.16 17:16

Mindenki azt hiszi hogy az a baj hogy nem fér be a vonat majd néhány alagútba így vagy nem megy ott vagy 10 milliárdért meg kell majd magasítani..

de a kutya nem itt van elásva.. Ugyanis mindenhol meg kell emelni a villamosvezetékeke IS a teljes pályán.

gyönyörű példája a mávos vasutas idiotizmusnak.. hiába na rendőrt és vasutast ne vigyél iq tesztre :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html