MÁV-val utazik? Ennek nem fog örülni

Gigantikus felújítási munka kezdődik a Nyugati pályaudvaron, hosszú időre lezárják a csarnokot, ami rövid távon vélhetően növelni fogja a nagy csarnokon kívüli peronok zsúfoltságát.
Komócsin Sándor, 2019. szeptember 23. hétfő, 09:11
Fotó: Napi.hu

A kritikus állapotú tetőszerkezet javításával veszi kezdetét a Nyugati pályaudvar történelmi állomásépületének felújítása - tudta meg a Magyar Nemzet A munkálatok idején fél évre lezárják a pályaudvar Gustave Eiffelhez köthető fém-üveg csarnokát, amely beázik, ezért a teljes héjazatot kicserélik és a szerkezetét is megerősítik. A pályaudvar többi része üzemel a felújítás idején. A magyar főváros egyik ikonikus épületének számító, Gustave Eiffel vállalata által tervezett csarnokot 1877-ben avatták fel, a fém-üveg kupola a maga korában technikai bravúrnak számított.

A Keleti és a Nyugati pályaudvar felújításának előkészítésére európai uniós forrásokkal rendelkezik a MÁV Zrt. - mondta korábban Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója.A vasúttársaság vezetője elismerte, hogy a Nyugati pályaudvaron kritikus a helyzet. Az esőzés megmutatta, hogy a tetőszerkezet cserére szorul, készültek olyan fotók, hogy az embereknek esernyővel kellett állniuk a csarnokban.

A tervek rendelkezésre állnak, így a tetőcserét hamarosan megkezdhetik. Homolya Róbert arról is beszélt, hogy ezzel egy időben a Nyugati téri aluljáróban és a pályaudvaron húsz helyiségbérleti szerződést felmondtak. Vélhetően nem fogja javítani a járatok gyorsaságát és pontosságát, hogy a Nyugati és a Rákosrendező közötti vágány- és váltóhálózatot, valamint a biztosítóberendezést korszerűre kell cserélni.

HOZZÁSZÓLÁSOK