Furcsa a fizetési rendszer a MÁV-Startnál

A 2018. évi vasúti személyszállítási közszolgáltatási tevékenysége után járó 8 milliárd 105 millió forintot 2020-ban megkapja a MÁV-Start - határozott a kormány.
Németh Géza, 2019. november 2. szombat, 15:46
Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A kifizetésről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. A jogszabály kimondja, hogy a jövő évi központi költségvetés végrehajtása során kell rendelkezésre állnia a bő 8 milliárd forintnak, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fejezetben. Az erről szóló záradékot legkésőbb a jövő év utolsó napjáig kell aláírnia az innovációért és technológiáért felelős miniszternek, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek, valamint a pénzügyminiszternek. Ha a pénz előbb rendelkezésre áll, akkor attól számítva 15 napon belül kell aláírni a kifizetéshez szükséges záradékot.

Végül a kormány felhívta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert és az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy a MÁV-csoport fejlesztési stratégiáját és az abban foglaltak költségvetési hatásait - külön jelentés keretében - mutassák be a kormánynak, idén december 31-ig.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK