Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tapasztalatok szerint a jegyvizsgálók bántalmazásának megelőzésében nagyon hatékony eszköz a testkamera alkalmazása. Az incidensek elkerülésének érdekében az eddigi, önkéntes gyakorlattól eltérően augusztus 31-étől a szolgálatban lévő jegyvizsgálók számára kötelező lesz a testkamera használata a Budapest-Esztergom, a Budapest-Pusztaszabolcs, a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Göd-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalakon - olvasható a cég oldalán.

Az utóbbi években a vasúttársaság intézkedéseinek köszönhetően csökkent a súlyos konfliktusok száma a vonatokon. 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén pedig eddig 48 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben. Utóbbiak közül 25 tettlegesség, 22 tettleges becsületsértés, 1 pedig verbális agresszió volt.

A hasonló esetek megelőzése érdekben 2020-ban csaknem 81 ezer órában kísérték a vonatokat biztonsági személyzettel a vasútőrök, továbbá 2300 órában együttműködési megállapodás alapján polgárőrök is.

A jegyvizsgálók tapasztalatai azt mutatják, hogy a mobilkamerák láttán az utazók együttműködőbbé váltak, megnőtt a jegyvásárlási hajlandóság.