Nevet vált a Vonatinfo app, amin 10 százalékkal olcsóbban vehet jegyet

Az elmúlt év fejlesztéseinek után jelentősen megváltozott a Vonatinfó alkalmazás: az utasok akár úton, vagy útközben, mobilon, sorban állás nélkül is megvehetik jegyüket, vagy tájékozódhatnak a menetrendről. Viszont a MÁV-Start szerint annyira megváltozott a program, hogy új nevet is kap. Találó módon MÁV néven kell keresni a mobilos applikációs platformokon.
Szabó Dániel, 2019. július 1. hétfő, 10:01
Fotó: MÁV-START Zrt. / Molnár Zsolt

Az elmúlt évben a Vonatinfó alkalmazásban elérhető egyik legjelentősebb fejlesztés volt, hogy a menetrendi információkon túl az utasok vonatjegyeiket is megvásárolhatják az applikáción keresztül. Ez bővült június 6-tól, amikortól már a MÁV-HÉV H5-ös (szentendrei) járatának Budapesten kívüli szakaszára is elérhetőek a menetjegyek ebben a formában - írja közleményében a vasúttársaság.

A MÁV-Start viszont úgy döntött, hogy július 2-től az applikáció MÁV néven lesz elérhető a Google Play-en és az AppStore-ban. Az utasok névváltozásról szóló tájékoztatása az alkalmazáson keresztül, automatikusan megtörténik. Eddig Androidra 215 ezer felhasznál, iOS-re 29 800 letöltés történt. Most nagyjából 132,3 ezer aktív regisztráció van. Az elmúlt egy évben közel 2,5 millió vásárlási tranzakció történt, összesen megközelítőleg 1,2 milliárd forint értékben.

A MÁV mobilalkalmazásból 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók e-vonatjegyek. A @-cal jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra legalább 100 kilométeres utazásra szóló e-vonatjegynél 20 százalékos árengedmény vehető igénybe. Az ezzel a jegyváltási megoldással vásárolt vonatjegyek felhasználási feltételei megegyeznek az e-vonatjegyével - áll a társaság közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK