Tízmilliárdokba kerül a MÁV védelme

A MÁV-csoport vagyonvédelmét 36 hónapig 11 cég láthatja el, nettó 24,5 milliárd forint keretösszegért. Ha a keret ennyi idő alatt nem merülne ki, úgy a szerződés további 12 hónappal meghosszabbítható.
Németh Géza, 2019. október 8. kedd, 06:20
Fotó: MÁV-START Zrt.

A meghívásos tendert az ajánlatkérők, vagyis a MÁV - Magyar Államvasutak Zrt., a MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt., a MÁV FKG Felépitménykarbantartó és Gépjavitó Kft. és a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. jelentette meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes cégek a következők: Bank Biztonság Bizalom Zrt., Novum Guard Szolgáltató Kft., Airport Security Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Prev-Info Kft., Holdesco Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft., PFM Holding Zrt., Hunex Team Kft., PFM Biztonsági Szolgáltató Kft., Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Zrt., ESG Holding Zrt. és a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. Velük szeptember 24-én kötöttek szerződést az ajánlatkérők.

A nyerteseknek - egyebek mellett - a következő feladatokat kell ellátniuk:

- a személyszállító vonatok kísérése, a vonatokon szolgálatot ellátó személyzet és értékek, vagyontárgyak védelme, 128 225 óra,

- a személyszállítási közszolgáltatásban résztvevő szerelvények, vontató, vontatott járművek, motorvonatok, illetve azok tároló helyeinek védelme, 262 116 óra,

- a pályaudvarok, vasútállomások közforgalom számára megnyitott területeinek felügyelete, ellenőrzése, 294 894 óra,

- a közforgalom számára meg nem nyitott üzemi területek őrzése, felügyelete, 196 785 óra.

HOZZÁSZÓLÁSOK