Nagy béremelés jöhet a MÁV-nál?

A MÁV-csoportnál is megkezdődtek a bértárgyalások, ám érdemi előrelépés a Volánbuszhoz hasonlóan egyelőre a vasútnál sem történt - számolt be a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2020. január 26. vasárnap, 10:44
Fotó: Napi.hu - Marton Szilvia

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete továbbra is ragaszkodik az akár rugalmas hosszú távú, évi két számjegyű bérfejlesztéshez. Egyetértettek a képviseletek és a munkáltató is abban, hogy a szolgáltatás színvonalas fenntartásához elengedhetetlen a bérfejlesztés, valamint a lojalitás elismerése, új teljesítményösztönző rendszerek kidolgozására is.

Január végéig kért időt a vasúttársaság a szakszervezetektől, a munkáltató ekkor hozza nyilvánosságra az ajánlatát - írta a napilap.

Február elején kerülhet a kormány elé az új vasútstratégia, a technológiai váltásra, hatékonyságnövelésre 10-15 éves programmal készül a MÁV, ezeket a kérdéseket pedig együtt kell kezelni a humán erőforrás hiányából adódó gondokkal - közölte Homolya Róbertnek, a MÁV elnök-vezérigazgatójának ígéretére hivatkozva a VDSZSZ Szolidaritás. Az érdekképviselet hároméves megállapodást szeretne, mindegyik évben két számjegyű béremeléssel. Emellett évi plusz egyhavi alapbér kifizetését kérik, és növelnék az egészségpénztári hozzájárulást.

A Volánnál is megkezdődtek az egyeztetések, ám az autóbuszosok is a kormányra várnak. A munkáltatók ugyan egyetértenek a szakszervezetek jelentős béremelési követelésével, ám önerőből, állami segítségnyújtás nélkül nem tudják kigazdálkodni a többletköltséget.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2020.01.26 13:20

Szerintem akármilyen béremelés lesz a MÁV-nál, akkor sem fogják a vonatkocsikat kiszellőztetni, és nem lesznek lehúzható ablakok, csak mocskos, ruhatetves ülések, és borzalmas, az egészségre veszélyes, fertőző elhasznált levegő, és szaros wc-k.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.01.26 13:14

Január megkezdődtek a bértárgylások.
Érdekes a képviselők azzal kezdik a ciklust, hogy első szavazáskor megemelik a fizetésüket.
Már látom is az eredményt a melósok havonta többet kapnak egy csokival, a máv vezér fizuja pedig 5 millióról 7 millióra emelkedik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html