Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fapados áron svájci kényelmet ígér a MÁV az utasainak szeptember 30-tól a vasárnapi délutáni csúcsidőszakban a Nyíregyháza-Budapest útvonalon - közölte a vasúttársaság. Garantált az ülőhely, mivel a rendelkezésre álló 400 ülésnél több menetjegyet nem értékesítenek. Az ülőhelyeket az utasok érkezési sorrendben a jegyeken feltüntetett egységben foglalhatják el.

A 17:08-kor induló Televonat Nyíregyházától Budapest-Nyugati pályaudvarig csak három helyen: Debrecen (17:38-kor), Kőbánya-Kispest (20:10-kor) és Zugló vasútállomáson (20:18-kor) áll meg, a Nyugatiba 20:27-kor érkezik. A vonat a svájci Stadler Rail által gyártott Flirt motorvonatokkal közlekedik. A vasárnap délutáni csúcsidőszakban Nyíregyházáról Budapestre a járatok közel 100 százalékos kihasználtsággal, vonatonként nemegyszer csaknem 700 fővel közlekednek.

A nagyszabású vasúti beruházásoknak egyelőre nincs látszata a késések szempontjából. Az Index közérdekű adatigényléssel fordult a MÁV-hoz, hogy kiderüljön, mennyit késtek a vonatok a tavaly. A vasúttársaság válaszából kiderült, hogy tavaly a teljes hálózaton összesen 1 831 556 percet, vagyis közel 3,5 évet késtek a személyszállító vonatok.

Szintén sokak számára gondot okozhat, hogy karbantartási munkák miatt októberben két hétre teljesen lezárják a fővárosi Déli pályaudvart. Olyan halaszthatatlan karbantartási munkákat végeznek el a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni.

A kép forrása: MÁV