Nagy dobásra készül a MÁV - sokan fognak örülni

Jelenleg közel 900 vasúti kocsiban érhető el az utasok számára ingyenesen vezeték nélküli internet, harmadik generációs (3G-s) routerek segítségével. Ezeket cserélnék még az idén 4G-re.
Dzindzisz Sztefan, 2019. február 25. hétfő, 08:01
Fotó: Pixabay

A MÁV-Start megkezdte az eddigieknél érezhetően sokkal gyorsabb internetet biztosító eszközök beszerzésének előkészületeit, azok üzembe állítása három ütemben valósul majd meg - közölte a cég.

Az első 300 darab 4G-s routert és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőket a tervek szerint május végéig szerzi be a közlekedési társaság, így a csere az év második felében kezdődhet meg a belföldi IC kocsiknál.

A teljes eszközpark modernizálása várhatóan 2020 I. félévében fejeződhet be.

Az utasok által használt WIFI-szolgáltatásban az országos 4G-s lefedettségének köszönhetően, az eddigieknél nagyobb adatátviteli sebességet, ezáltal jelentős minőségi javulást és több utas számára elérhető internetkapcsolatot eredményez majd az új routerek beszerelése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.02.25 10:26

Ha már órákat késnek a vonatok, akkor legalább internetezzen addig az utas, úgy könnyebben viseli. Kevesebb ideje marad a balhézásra, ha lefoglalja magát. :-)))
MÁV konfliktuskezelés: Netezz, ne hőbörögj!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html