Meddig drágul a benzin?

Egy év alatt a benzin átlagos ára 75, a dízelé pedig több mint 50 forinttal nőtt, de felkészülhetünk rá, hogy a következőkben még mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk tankoláskor.
Major András, 2010. március 18. csütörtök, 04:00
Fotó:

Nem tudok jó hírrel szolgálni a fogyasztóknak, az energiaárak emelkedése ugyanis idén jóval magasabb lehet, mint az általános infláció - mondta lapunknak Barta Judit, a GKI Energiakutató ügyvezető igazgatója.

Az év végére a földgáz és az áram mellett az üzemanyagok is jócskán tavaly év végi árszintjük fölé kerülhetnek Magyarországon, a szakember szerint a benzinkutakon átlagosan 18-20 százalékos lesz a drágulás egy év alatt.

A tavalyi literenként átlagosan 278 forintos benzin- és 267 forintos gázolajár után idén átlag 340 forintos benzint és 313 forintos gázolajat valószínűsít a kutató, az év végén a benzin literjéért átlag 349, a gázolajéért 322 forintot kell adni. (Barta Judit 195 forintos dollárárfolyammal számol, vagyis a forint utóbbi napokban mutatkozó meglepő ereje - ha kitart - mérsékelheti az áremelkedést.)

További részletek a Napi Gazdaság csütörtöki számában

HOZZÁSZÓLÁSOK