Változik a vidéki MediaMarkt áruházak nyitvatartása is

Ismét a normál nyitvatartási időben üzemelnek a MediaMarkt vidéki áruházai - adta hírül a cég.
Szász Péter, 2020. május 4. hétfő, 12:00
Fotó: Getty Images

A korlátozások előtti létszámmal, áruháztól függően minden nap 9:00-től 19:00, illetve 20:00 óráig várják a vásárlókat.

A budapesti MediaMarkt-üzletek továbbra is 9:00 és 15:00 között látogathatók.

Az egyes áruházak pontos nyitva tartási idejéről a vevők a MediaMarkt honlapján tájékozódhatnak.

Az áruházakban továbbra is kötelező betartani a kormányzati és önkormányzati rendelkezésekkel összhangban hozott higiéniai óvintézkedéseket vásárlás során. Kötelező a szájmaszk vagy kendő használata ott, ahol ezt önkormányzat előírja. Legalább másfél méteres távolságot kell tartani az eladótérben, különösen sorban álláskor. A műszaki áruházlánc továbbá kéri, hogy a vevők a bankkártyás fizetést részesítsék előnyben a készpénzzel szemben, valamint használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket ki és belépéskor egyaránt. Köhögés vagy tüsszentés esetén takarják el szájukat és orrukat könyökükkel, vagy papírzsebkendővel.

Az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében a MediaMarkt már korábban védő plexiket szerelt fel a kasszáknál, a vevőszolgálatokon, az információs- és okospultoknál. A MediaMarkt alkalmazottai számára kötelező a rendszeres kézfertőtlenítés, árukiadás során pedig viselniük kell védőfelszerelést, így arcvédő maszkot vagy pajzsot, illetve kesztyűt. A műszaki áruházlánc sűrítette a takarítási ciklusokat, illetve további egészségügyi óvintézkedéseket is bevezetett, amelyekről a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

A vállalat készen áll rá, hogy a központi korlátozások általános feloldása esetére a budapesti egységekben is visszaállítsa a normál nyitvatartási időt.

HOZZÁSZÓLÁSOK