Médiatanács: napi kétmilliót bukik a Neo FM

A Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás 519 millió forint köztartozást halmozott fel, amit a tulajdonosok is elismernek, ám mégsem tettek semmilyen lépést az adósság rendezése érdekében – írja keddi közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.
NAPI, 2012. július 10. kedd, 13:56
Fotó: Napi.hu

Mindaddig, amíg a tulajdonos a rádiót üzemelteti, a Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás naponta további 2,1 millió forint újabb köztatozást halmoz fel - közölte a Médiatanács.

A rádiót működtető vállalkozás egy éve nem teljesíti vállalt kötelezettségeit, és fél éve egyetlen fillér díjat sem utalt a médiatanács számlájára - olvasható a közleményben, ami úgy folytatódik, hogy eközben a médiatanács utolsó lehetőségként június végén negyven millió forintos mentőövet ajánlott a cégnek, amivel a rádiót működtető cég tulajdonosai nem éltek.

A Médiatanács - mint írják - a tetemes összegű tartozásra figyelemmel, valamint a rádiót működtető vállalkozás fizetési hajlandóságának szembetűnő hiánya miatt sem joga, sem lehetősége nincs korábbi döntése megváltoztatására.

HOZZÁSZÓLÁSOK