Még 61 településen nincs áram

Fokozatosan csökken az áram nélkül maradt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések száma, azonban az E.ON Zrt. déli adatai szerint még mindig 61 település sújt az üzemzavar.
MTI, 2013. március 17. vasárnap, 14:45
Fotó: Napi.hu

A cég honlapján olvasható lista szerint már csak egy olyan szabolcsi település van, Gávavencsellő, ahol kétezer feletti fogyasztóhelyet érint a rendkívül zord időjárás okozta üzemzavar. Hat településen, Ajakon, Balkányban, Bökönyben, Demecserben, Nyíregyházán és Újfehértón ezer feletti azok száma, akik nem kapnak elektromos szolgáltatást. Nyíregyházán a külterületi városrészekben nincs áram csütörtök délután óta.

A megyében 35 olyan település van, ahol 100 és 1000 közötti fogyasztót érint az áramszünet. Tizenkilenc településen pedig már 100 alatti azoknak a fogyasztói helyeknek a száma, ahol nincs szolgáltatás.

Az E.ON szerelői, alvállalkozói továbbra is folyamatosan dolgoznak, megerősítve Dunántúlról érkezett szakemberekkel és a nehéz terepen végzett munkájukat honvédségi, valamint a katasztrófavédelmi szervezet speciális járművei is segítik.

A csütörtöki és pénteki rossz időjárás következtében, a vezetékekre, oszlopokra fagyott eső és hó, illetve a viharos szél által kidöntött fák miatt több mint ötezer kilométer hosszon rongálódott meg az elektromos vezetékhálózatot Szabolcsban. Több mint kétszáz oszlop tört el, mintegy háromszáz helyen szakadt el a vezeték, a szigetelőtörések száma pedig közelítette az ezret. Továbbá 30 kilométernyi hálózat teljes újjáépítést igényel.

A hibaelhárításon dolgozó szakemberek vasárnap késő estig további jelentős javulást ígérnek az az áramellátásban.

Gyorssegélyt nyújt az Ökumenikus Segélyszervezet

Az áram nélkül maradt kelet-magyarországi településekre juttat el gyorssegélyt vasárnap és hétfőn az Ökomenikus Segélyszervezet. A településeken 80 melegedőt nyitottak meg. A szervezet munkatársai az igények felmérése után ezekbe a közösségi melegedőkbe igyekeznek eljuttatni a többek között élelmiszereket és palackozott vizet tartalmazó segélycsomagokat.

A segélyprogramot az E.ON rendkívüli támogatásából finanszírozza az Ökomenikus Segélyszervezet, amely az áramkimaradásban érintett települések listáját is megkapta az áramszolgáltatótól.

Hatszáznál több embert mentettek ki a Győr megyei rendőrök

Győr-Moson-Sopron megyében hatszáznál több embert segítettek biztonságba az elmúlt napokban a havazással összefüggésben rendőrök - közölte Kocsis Tünde, a megyei főkapitányság szóvivője. Szám szerint 632 embert segítettek haza vagy a kijelölt melegedőhelyre, 624 jármű kiásásában vagy út szélére vontatásában vettek részt munkatársaik. Tizenkét járművet szállítottak el a helyszínről, mert zavarta a hó eltakarítását és a forgalom megindulását, az utolsóért a reggeli órákban jelentkezett tulajdonosa.

A közútkezelő korábbi tájékoztatása szerint vasárnap délelőttre sikerült megtisztítani a megye utolsó két, a hófúvás által még eltorlaszolt szakaszt Pér és Győrság, illetve a Lázi és a megyehatár között. Az M1-es autópályán - ahol péntekre virradóra még több ezren éjszakáztak - a forgalmat a főváros felé szombaton, az országhatár irányába vasárnap hajnalban nyitották meg végleg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2013.03.17 16:25

@DCVI: S semmi felelőssége nincs:
- A hóviharnak.
- Az erős szélnek.
- A kábellopásoknak.

Ugye?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DCVI, 2013.03.17 15:34

Az E-On. nem végezte el a folyamatos műszaki karbantartást és javítást ezért nincs ennyi helyen áram.
Most adófizetők pénzén segítenek neki: mennek az állami járművek és közalkalmazottak. Ami nem baj, de miért az adófizető fizet megint a magáncég helyett. Kötbért mikor fizetnek?

rendőrség: elismeri és kijelenti az összes áramszolgáltató, hogy a kábeltolvajlás miatt késik a hibaelhárítás.
A Jobbik ezekre az esetekre egy éve kéri a parlamentet, hogy vezessék be a terrorcselekmény bűntett tényállását. A fidesz a töketlen színesfém kereskedelmi szabályozást sem tudta megalkotni és kivitelezni.
Itt van a leve. Emberek áram nélkül kábeltolvajok vígan fosztogathatnak a rendőrség kitüntetett vezetése mellett.
Pintér úr szerint minden rendben és elismerésre méltó a rendőrség tevékenysége.
Vidéken azt követelik a választók, hogy helyezzék nagyfeszültség alá a kidőlt és éppen nem szerelés alatt lévő oszlopokat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html