Még a hőségen is keres Mészáros Lőrinc

Kiderült, mennyi vizet osztottak szét a MÁV-Start utasai között az augusztus eleji hőségriadó idején. A palackokat a Mészáros Lőrinc és családja érdekeltségébe tartozó Vivienvíz Kft. szállította.
Szász Péter, 2017. augusztus 23. szerda, 17:24
Fotó: MTI Fotó

Az augusztus 1 és augusztus 6 között elrendelt hőségriadó ideje alatt összesen 75 402 liter vizet osztott szét a MÁV-Start az utasok között - derül ki a Fónagy János NFM-államtitkár írásbeli válaszából, amelyet a Parlament honlapjára töltöttek fel.

A literes palackokat 32, a fél litereseket 28 forintért szerezte be a MÁV-Start. Így a hőségriadó ideje alatt kiosztott több mint 70 ezer literes víz 2,25 millióba, az alig tízezer palack fél literes víz 280 ezer forintba került.

A legtöbb víz a Nyugati pályaudvaron fogyott, majd a Keleti és a Déli következik. Vidéken a szolnoki utasok voltak a legszomjasabbak, de Békéscsabán és Nyíregyházán is sok víz fogyott.

A MÁV-csoport nettó 486,6 millió forintért kötött keretszerződést a Vivienvíz Kft.-vel. Ebből 243,3 milliót biztosan le kell hívni.

A 2015 februárjában bejegyzett Vivienvíz Kft. tulajdonosa a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos vállalkozó Búzakalász 66 Kft.-je. Mészáros új cégét a 2013 novemberében felszámolás alá került bicskei Vivien Zrt. infrastruktúrájára alapította.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.08.23 20:18

Csak a szarból lehet várat építeni. Mészaros épít.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html