Még az idén tőkét emelne a TvNetWork (frissített)

Jól kezdett a BÉT-en a TvNetWork, a tőzsde növelné a B kategóriás cégek átláthatóságát.
Kovács Balázs, 2006. augusztus 7. hétfő, 11:18
Fotó:

Első napját tölti ma a Budapesti Értéktőzsde B kategóriás papírjainak kereskedésében a TvNetWork távközlési szolgáltató. A cég piaci kapitalizációja a 210 forintos hétfői nyitóár alapján meghaladja a 3,2 milliárd forintot. Elsősorban az előfizetőknek, magánszemélyeknek, pénzügyi befektetőknek, kockázati tőketársaságoknak szánják a cég tőzsdére vitt 13 millió 536 ezer, egyenként 100 forint névértékű részvényét - jelentette ki a bevezetés alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Nemes Attila, a TvNetWork elnöke.
Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke ugyanitt elmondta: a BÉT hozzá kíván járulni ahhoz, hogy növekedjen a kisebb tőzsdei cégek átláthatósága. Elemzőket, brókercégeket, bankokat szándékoznak megbízni azzal, hogy készítsenek elemzéseket elsősorban a B kategóriás cégekről. A több információval segíteni akarják a befektetőket, akik ezek birtokában nyugodtabban vásárolhatnak a kevésbé ismert vállalatok részvényeiből is.
A TvNetWork jövő hétfőn teszi közzé féléves gyorsjelentését, amely éves eredmény-előrejelzést is tartalmaz majd. 2006-ra 2 milliárd 50 millió forint árbevételt terveznek, 24 ezer internet- és 32 ezer kábeltévé-előfizetőt akarnak szerezni. A cég EBITDA-terve félmilliárd forint. A társaság az év végéig a tőzsdei aktivitás függvényében tőkeemelést is végre kíván hajtani.
A BÉT kereskedésének első órájában 15 forintot emelkedett a TvNetWork-papírok árfolyama.

HOZZÁSZÓLÁSOK