A takarékszövetkezet perében első fokon eljáró bíróság szeptemberben az Alkotmánybírósághoz fordult azzal, hogy a devizahitel-szerződések egyes kérdéseit rendező - a per alapjául szolgáló törvény ellentétes az alaptörvénnyel. Az Alkotmánybíróság novemberben kihirdetett határozatában elutasította a bíróság beadványát, így a korábban felfüggesztett per folytatódhatott.

A Fővárosi Törvényszék november 24-én tartotta az utolsó tárgyalási napot a takarékszövetkezet perében, amely során kitűzte a decemberi időpontot a határozathozatalra.

A Fővárosi Törvényszék eddig első fokon összesen 68 ítéletet hozott, ebből 65 felperesi keresetet utasítottak el teljesen, három esetben - az UCB Ingatlanhitel Zrt., a Magyar Cetelem Bank Zrt. és a K&H ügyében - részben helyt adtak annak.

A szeptember 29-én indult másodfokú eljárásokban eddig 34 ítélet született a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalásain, mindegyikben helybenhagyták az elsőfokú ítéletet, az Erste Bank esetében részlegesen.

Egy pénzintézet még az elsőfokú eljárásban visszalépett, három pert - az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank közös keresetét, az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, továbbá az OTP Ingatlanlízing magyar állam ellen indított perét - felfüggesztettek azért, mert a bíró már elsőfokon az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult. Az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank közös keresetét december 5-én elutasította a Fővárosi Törvényszék. Az OTP Ingatlanlízing Zrt. devizahiteles perében december 12-re halasztotta az elsőfokú határozat kihirdetését a Fővárosi Törvényszék.

A másodfokon eljáró ítélőtábla négy bank esetében fordult az Ab-hez.