Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezzel a használtautó-import volumene újra közelíti a járvány kitörése előtt tapasztalt szinteket, a tavaly júniusban mért értéktől már csupán alig 10 százalékkal marad el.

A hazai autópark másik utánpótlási forrását jelentő újautó-piacon nem kevesebb, mint 60 százalékkal nőtt egy hónap alatt az eladások száma: a májusi 6 472 után a most zárult hónapban 10 355 személygépkocsi-eladás zajlott. Itt azonban még bőven van tér a további felzárkózásra, mivel tavaly júniushoz képest az elmaradás továbbra is 24 százalékos.

Az adatokból is jól látható, hogy a vásárlóknak a korábban szokásosnál nagyobb része vásárol új helyett használt autót. Ennek egyik oka, hogy az autógyárak termelésének újraindítása csak fokozatosan tölti újra a raktárkészleteket, a másik ok az, hogy az emberek ebben az időszakban óvatosabban költenek, kisebb hányaduk áldoz a drágábban elérhető új autókra - írja a Jóautók.hu.

A behozott használt autók közel fele öt márka közül kerül ki:

  • a lista élén a Volkswagen áll 12 százalékos részesedéssel,
  • a második helyen az Opel található 9,7 százalékkal.
  • A Ford a harmadik helyen áll 9,2 százalékkal,
  • az Audi 6,4 százaléka a negyedik,
  • a Toyota 6,1 százaléka pedig az ötödik helyre volt elegendő.

A használtautó-import mértéke az idei első félévben 65 084 darab volt, 18 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakában regisztrált 79 151-es mennyiségnél. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma 55 673 volt, több mint 25 százalékkal maradva el az egy évvel korábbi 74 548-as értéktől.