Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Simicska Lajos egykori fideszes pártpénztárnok, jelenleg feltörekvő utcaművész cégbirodalama valaha biztos nyertese volt bármilyen közbeszerzésnek. De azután, hogy 2015 februárjában látványosan összeveszett a kormánypártokkal, a milliárdos szinte egyáltalán nem tudott semmilyen állami megrendelést megnyerni. Ennek nem kis szerepe van abban, hogy a vállalkozó a Napi.hu gondozásában megjelent A 100 leggazdagabb 2018 című kiadványban 77 milliárd forintos becsült vagyonával a 13. leggazdagabb magyarként jegyeznek már csak.

Viszont most újra állami milliárdok - egészen pontosan 2,3 milliárd forint - jut majd Simicska Lajoshoz. Nem új pályázatot futott be valamelyik cége, hanem még 2013-ban a Szerencsejáték Zrt. a Hung-Ister Zrt.-vel. szerződött műsorok gyártására, írja cikkében a Zoom.hu. A lap arra is kitér, hogy 5,5 milliárd forintot viszont a közbeszerzések egy másik sikercége, a Kuna Tiborhoz köthető Trinity Communications kapott meg.

Érdekesség, hogy a szerződést bár 2013-ban kötötték, és már január óta él - egészen 2019-ig tart -, de az állami cég honlapjára csak április 23-án, jóval a választás után került fel.