Még mindig mennek állami milliárdok Simicskához

A Szerencsejáték Zrt. számára gyárthat műsort az egyik cége, miután hatályba lépett egy 2013-as szerződés.
Szabó Dániel, 2018. május 13. vasárnap, 08:45
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Simicska Lajos egykori fideszes pártpénztárnok, jelenleg feltörekvő utcaművész cégbirodalama valaha biztos nyertese volt bármilyen közbeszerzésnek. De azután, hogy 2015 februárjában látványosan összeveszett a kormánypártokkal, a milliárdos szinte egyáltalán nem tudott semmilyen állami megrendelést megnyerni. Ennek nem kis szerepe van abban, hogy a vállalkozó a Napi.hu gondozásában megjelent A 100 leggazdagabb 2018 című kiadványban 77 milliárd forintos becsült vagyonával a 13. leggazdagabb magyarként jegyeznek már csak.

Viszont most újra állami milliárdok - egészen pontosan 2,3 milliárd forint - jut majd Simicska Lajoshoz. Nem új pályázatot futott be valamelyik cége, hanem még 2013-ban a Szerencsejáték Zrt. a Hung-Ister Zrt.-vel. szerződött műsorok gyártására, írja cikkében a Zoom.hu. A lap arra is kitér, hogy 5,5 milliárd forintot viszont a közbeszerzések egy másik sikercége, a Kuna Tiborhoz köthető Trinity Communications kapott meg.

Érdekesség, hogy a szerződést bár 2013-ban kötötték, és már január óta él - egészen 2019-ig tart -, de az állami cég honlapjára csak április 23-án, jóval a választás után került fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Suzywong, 2018.05.13 11:31

lajos hallgatásának ára van?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html