Még mindig nem tudni, ki nyerte el az Eximbank ingyenmilliárdjait

Az Eximbank szokatlan feltételű és határidejű pályázatokat hirdetett meg november végén. Az Index információi szerint, bár a határidő már régen lejárt, a bank mélyen hallgat arról, hogy végül ki nyerte el a kiírt összeget.
portfolio.hu, 2016. január 21. csütörtök, 10:13
Fotó: Napi.hu

Hallgat az Eximbank arról, kinek ítélte oda azt a két, összesen 16 milliárd forintnyi tőkealapot, melyekre november végén írtak ki villámpályázatot. A pályázat feltételei elég szokatlanok voltak: magántőkét nem kértek, és nem hagytak túl sok időt a pályázóknak, november 30-án jelent meg a kiírás a holnapon, december 10-e volt a határidő, eredetileg 11-én hirdettek volna eredményt. Később adminisztrációs hibára hivatkozva az eredményhirdetést halogatták, a bank hetek óta semmilyen megkeresésre nem reagál - írja az Index-re hivatkozva a Portfolio.hu.

A lap szerint a Forbes is megkereste az Eximbankot, és ők úgy értesültek, hogy a Gubicza Ágoston és Boris Mihály által vezetett GB & Partners nyert a bank pályázatán, akit egyébként maga a piac is a legesélyesebbnek tartott. Az Index úgy tudja, hogy a céget több szál is Rogán Antalhoz fűzi. Az Eximbank korábban még azt válaszolta, hogy a pályázati anyagot nyolcan váltották ki és végül négy alapkezelő nyújtotta azt be, a Forbes megkeresésére pedig azt a választ adták, hogy az eredményt "a másik fél jóváhagyásának hiányában nem hozhatja nyilvánosságra üzleti titok miatt".

HOZZÁSZÓLÁSOK