Még nagyobb szigor jön a kereskedelemben

A jövőben törvény szabályozhatja a hazai kiskereskedelemben, hogy négyzetméteralapon az egyes üzletekben mekkora és milyen jellegű lehet az a termékkínálat, amellyel kiszolgálják a vásárlókat – értesült a Magyar Idők.
Napi.hu, 2016. május 28. szombat, 11:35
Fotó: Napi.hu

Fogyasztóvédelmi szempontból Brüsszel is indokoltnak tarthatja, hogy a jövőben törvény írja elő a magyarországi kiskereskedőknek az általuk üzemeltetett boltokban a termékkínálatot. A négyzetméteralapon születő előírás többek között a vásárlói igények, az egyes üzlettípusok látogatottsága szerint sávosan határozná meg az elvárható árukészlet összetételét a főbb árucsoportok megnevezésével - értesült a kormánypárti napilap.

A lap szerint a jövő héten erről is döntést hozhatnak azon friss javaslatcsomag részeként, amely a teljes ágazatban 2017-től tervezett piaci intézkedéseket tartalmazza. A javaslatok több tucat pontban szabályoznák az ágazatot, többek között jövőre meghatároznák a választékot a kisboltoktól a hipermarketig.

Állítólag a piacszabályozó csomagban nincs olyan lépés, amelyet később Brüsszel megtorpedózhat. Így például biztosan nem tervezik szabályozni a jövőben egyetlen élelmiszertermék vagy iparcikk esetén sem, hogy abból mekkora arányban szerepelhetnek a polcokon a hazai, illetve az import termékek.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2016.05.28 16:38

Ezzel biztos, hogy a magyar termékeknek kedveznek???

Vagy csak az árufeltöltők munkáj lesz fontosabb?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html