Még negyed évig rács mögött maradhat Tarsoly Csaba

További három hónappal hoszabbítaná meg a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását az ügyészség - értesült a Magyar Nemzet.
Napi.hu, 2015. április 23. csütörtök, 07:53
Fotó: Napi.hu

Csak a bíróságon múlik, hogy börtönben marad-e Tarsoly Csaba, miután a Fővárosi Főügyészség tegnap indítványozta a Quaestor-vezér előzetes letartóztatásának három hónappal való meghosszabbítását - mondta a lapnak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. által a társághoz kirendelt felügyeleti biztos számos Quaestor-ügyféllel felvette már a kapcsolatot, miután nemrég a PSFN leállíttatta a fiókokban történő ügyfélegyeztetést. A beérkezett adatokat a felügyeleti biztos összeveti a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. saját belső nyilvántartásaival, illetve a rendelkezésre álló értékpapírok állományával.

A Quaestor-kártalanítással kapcsolatos részletszabályokon még dolgoznak az illetékesek, így a Befektetővédelmi Alap (Beva) is. A szabályok kidolgozása után pedig a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapját (QKKA) kezelő Beva igazgatósága dönt majd a kártalanítás lebonyolításának menetéről.

A törvény alapján a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy annak kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosainak 2015. május 6-a és június 5-e között kell majd kérelmezniük a kártalanítást, amit a QKKA ad majd számukra. Ugyanakkor még nincs pontos információ azzal kapcsolatban, hogy várhatóan mennyivel emelkedik a Beva tagjainak díjterhelése a brókercsődök miatt, de jelentősen, a jelenlegi többszörösére emelkedhet a tagi díjteher.

A kárrendezési alap várhatóan az MNB áthidaló kölcsönével kezdi tevékenységét. A parlament a múlt héten fogadta el a törvényt, amely szerint 30 millió forintig kárpótolják az ügyfeleket. Korábbi információk szerint csupán 73-an fektettek 30 millió forint feletti összegben a Quaestorba, miközben a Quaestor-kötvényesek mintegy 32 ezren vannak. A kártalanítási alap záróbeszámolója után az alapba előleget befizetők által megelőlegezett, de az éves visszafizetésekből meg nem térült követeléseinek adóból történő levonásáról külön törvény szól majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pastorius, 2015.04.23 12:25

@pastorius:

persze hivatalos magyarázat nincs..nagyjából lehet tudni, ill. nem lehet másra gondolni, mint adtak neki elég időt ahhoz, hogy eltüntesse a nyomokat, azokat a szálakat is, amik a legfelsőbb körökhöz vezetnek
és nem szökött meg
megtehette volna, de nem
ez már olyan, mint egy igazi maffia
pontosan tudta, hogy a nyomeltakarítás helyett elszökik, azzal neki annyi
csak erre tudok gondolni, nem hagynak mást
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2015.04.23 12:22

@pastorius:

itt a kérdés inkább ara irányul (mert még most sincs rá magyarázat)...hogy miért nem tartóztatták le tarsolyt néhány órán belül??
ahogy azt kellett volna
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2015.04.23 12:21

ha a kritikus időszakban (ugye 19 napig szabadon szteppelhetett)...nem tartóztatták le..aminek a lényege nem a fogva tartás maga (öncélúan), hanem az, hogy esetleg fennáll a szökés veszélye, a bizonyítékok megsemmisítése (nem szökött el, persze a bizonyítékokat szabadon semmisítgethette)..akkor most csak halkan kérdezem...miért,? miért van előzetesben??
nem védeni akarom..de---miért?
ez valami magyar betegség??
nálunk az a szokás, hogy embereket akár évekig is előzetesben lehet tartani (aztán esetleg fel is mentik, de addigra "leült" akár egy-másfél évet is..és teszik ezt, többnyire teljesen feleslegesen..hozzá kell tenni, az előzetes nem olyan, mint a börtön, ahova kerülnek, sokkal rosszabb, borzalmas viszonyok vannak)


(hagyót, akit én magam mindig is rühelltem (a botrányok előtt is, úgy alapból), letartóztatták,,aztán mindig meghosszabbították a letartóztatását azzal, hogy a szökés veszélye fennáll, van rá bizonyíték, amit persze sosem osztottak meg a védőjével..x idő után ugye felmentették...és akkora védő szabad kezet kapott, belenézhetett az összes iratba...nyoma nem volt annak a bizonyítéknak, amire hivatkozva állandóan kérték az előzetes meghosszabbítását)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html