Még nem kannibalizálják egymást a nyugdíjcélú termékkampányok

Egyes vélemények szerint túl sok biztosító és nyugdíjpénztár kezdett öngondoskodási kampányba. A cégek állítják: egyelőre egymást erősítik a párhuzamos akciók, segítenek a figyelemfelhívásban.
Nagy László Nándor, 2011. május 21. szombat, 12:10
Fotó:

Az ügyfeleknek érdemes saját "öngondoskodási portfóliót" felépíteni, amely − a kínálatnak köszönhetően − sok elemből állhat (készpénz, bankbetét, biztosítás, pénztár, lakástakarék) − véli Pandurics Anett, a Magyar Posta Biztosító vezérigazgatója.

Bartha Viktória, az Aegon életbiztosítási vezérigazgató-helyettese szerint a megtakarításra szánt összeget azért is célszerű megosztani, mert például az önkéntes nyugdíjpénztári termékkel párhuzamosan indított unit-linked életbiztosítással a tartam közbeni pénzkivonás lehetősége is a rendelkezésre állhat.

Persze ott, ahol több termék is megtalálható azonos zászló alatt, a döntésben is "segítenek". A Generalinál szorosan együttműködik a biztosítói és a pénztári ág, folyamatosan törekednek az összehangoltságra, közös ötletelésre − állítja Schaub Erika személybiztosítási üzletágvezető.

A K&H Csoportnál a bankfiókban egy helyen elérhető minden megtakarítási termék a bankbetéttől a életbiztosításon át nyeszig. Itt a fontos az, hogy a nagyon széles palettáról szakértők segítsenek az ügyfélnek kiválasztani a számára legmegfelelőbb portfóliót − véli Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosítási üzletágának vezetője.

Varga Marianna, az AXA Biztosító marketing-vezérigazgatóhelyettese szerint akár termékszinten is össze kell hangolni az ügyfeleknek kínált öngondoskodási szolgáltatásokat, mert a pénzügyi szükséglet integrált igényként jelentkezik az ügyfeleknél.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.05.21 12:52

Ha két évig csak a unit linked biztosításokkal,nyesszel meg mindenféle nyugdijpénztári hókuszpókusszal foglalkozol, akkor sem leszel okosabb, szóval rábökhetsz bármelyikre...

Ha viszont tuti pénzt szeretnél látni, akkor vegyél szépen apránként befektetési aranyat, nem kobozza el a Matolcsy, nem kell eltartanod a biztosítótársaságot, nem inflálja el az állam a pénzedet és oda dugod el ahova akarod... ja meg nő évi 20%.-ot az értéke úgy mellesleg...szóval elő lehet venni a józan parasztit meg el lehet zavarni az öltönyös brókereket és biztosítási ügynököket !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html