Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség a feljelentés kiegészítésének teljesítésével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Igazgatóságát bízta meg.

A kerületi ügyészség azért döntött így, mert a feljelentésben szereplő adatok alapján a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról nem lehetett megnyugtatóan állást foglalni. A feljelentéskiegészítés határideje tizenöt nap, indokolt esetben ugyanennyivel meghosszabbítható. Eredményéről, a feljelentésről hozott érdemi döntésről a nyomozó hatóság adhat majd tájékoztatást.

A Magyar Nemzet kedden írta, hogy információi szerint nagy összegű költségvetési csalás miatt feljelentés érkezett a főügyészséghez az Uberrel kapcsolatban.

Az Uber Hungary Kft. 2014 novemberében kezdte meg magyarországi működését, a cégnek 26,203 millió forint nettó árbevétele és 4,071 millió forint vesztesége volt tavaly a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint. Az okost elefonokra letölthető utazásmegosztó alkalmazással az autósok és az utasok online találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik. Az Uber-sofőrök magyarországi számlájukra kapják meg bevételeiket.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a taxisok szerint az Uber ellehetetleníti a taxitársaságokat, és az adózása is átláthatatlan a számlázás nélküli online fizetés miatt. Ezekre reagálva az Uber rendszere február elsejétől minden utazásról a magyar előírásoknak megfelelő elektronikus áfás számlát állít ki az autóspartner nevében - jelentette be hétfőn a cég.