Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elsők között teszi elérhetővé az MKB Bank a magasabb összegű Széchenyi Kártya folyószámlahitelt azt követően, hogy annak felső határa a korábbi érték kétszeresére nőtt: mostantól akár 50 millió forinthoz is hozzá lehet jutni a kedvezményes, államilag támogatott hitelkonstrukció keretében, az igénybevételi és egyéb termékfeltételeknek való megfelelés esetén - mondta Katona Ildikó, a bank üzleti vezérigazgató-helyettese.

Az átmeneti likviditási nehézségek kezelésére ideális konstrukciót alapvetően azok a vállalkozások vehetik igénybe, amelyek legalább egy teljes éves működési múltat fel tudnak mutatni. Ugyanakkor 25 millió forintnál nagyobb hitelkeretre a legalább két lezárt pénzügyi évvel rendelkező kis- és középvállalkozások aspirálhatnak.

A Széchenyi Kártya program keretében tavaly szerződött hitelvolumen meghaladta a 132 milliárd forintot, az ügyfelek száma pedig a 16 ezret. A szegmensben a második legmagasabb részesedése az MKB Banknak van, amely azon három hitelintézet egyike, amelyek az indulás óta részt vesznek a programban.

Az MKB Banknál a legnagyobb az átlagos hitelkeret: 2014-ben 11,6 millió forint volt kártyánként, szemben a 8 milliós szektorátlaggal - közölte a vezérigazgató-helyettes, aki a folyószámlahitel plafonjának emelésétől a bank piaci pozícióinak további erősödését várja.