Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Napi Gazdaség cikke

A Magyar Posta Zrt. júliusban újabb szerződést kötött a kézbesítők és pénzküldemények védelmét szolgáló, speciális pénztárcák gyártására és szállítására az Alsys-2000 Vagyonvédelmi Kft.-vel - derül ki a társaság közbeszerzési tájékoztatójából. A Fejti György, az MSZMP Központi Bizottságának egykori titkára által vezetett Alsys-2000-rel ismét hirdetmény közzététele nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében állapodtak meg összesen 953 pénztárca szállításáról nettó 107,8 millió forint keretösszegben.

A Postánál több mint tízezer kézbesítő dolgozik, jelentős részük nap mint nap pénzküldeményeket kézbesít, védelmük érdekében a Posta 1998-99-ben kezdett el speciális eszközöket beszerezni - tájékoztatta lapunkat Tomecskó Tamás, a társaság szóvivője. A Posta a pénzfestés elvén működő technológia bevezetését választotta. Lopási kísérlet esetén a speciális pénztárcában lévő festékpatron megfesti a bankjegyeket. Ilyen berendezéssel az Alsys-2000 rendelkezett, amely kizárólagos tulajdonosa a pénzfestés elvén működő rendszer szabadalmának - tette hozzá a szóvivő. Az eszközök kizárólag a cég által üzemeltetett védelmi és jelzőrendszerben használhatók. Így a Posta a műszaki-technikai sajátosságokra és a kizárólagos jogok védelmére hivatkozva szerezheti be a pénztárcákat továbbra is hirdetmény nélküli eljárás keretében, amelyre csak az Alsys-2000-t hívja meg. Az új eszközök részben a meglévők cseréjét, részben bővítését szolgálják.

A Posta ezt megelőzően - szintén hirdetmény nélküli eljárást követően - 2007-ben kötött szerződést az Alsys-2000-rel 940 pénztárca beszerzésére nettó 105,3 millió forintért - áll a Közbeszerzési Értesítőben. Négy évvel ezelőtt 2450 eszköz vásárlásáról döntött 257,5 millió forint keretösszegben.