Még több pénzt visz el a metrófelújítás

A kormány 12,5 milliárd forinttal, 137,5 milliárd forintra emelte az M3 metróvonal alagútjának felújítására és a hozzá kapcsolódó munkákra előírányzott támogatást.
Németh Géza, 2016. április 13. szerda, 21:01

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a rekonstrukció az Integrált Közlekedésfejlesztés Operatív Program (IKOP) része. A határozatban a kormány  megbízza a  nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjon a  nagyprojekt-javaslat támogatásának az Európai Bizottsághoz történő benyújtásáról. Ennek határideje a vállalkozási szerződések megkötését követően azonnal, de legkésőbb 2015. december 31.

Szintén a  nemzeti fejlesztési miniszternek kell előterjesztést készítenie a kormány részére akkor, ha az Európai Bizottság a nagyprojekt-javaslat támogatását elutasítja, vagy csökkentett mértékű támogatással hagyja jóvá.

A projekt beruházója a Budapesti Közlekedési Zrt., a célja pedig az M3 metróvonalon a Kőbánya-Kispest és Újpest-Központ állomások közötti vágányfelépítmény, az alagútszerkezet, az áramellátás, a mozgólépcsők, a távközlés, a felügyeleti rendszerek, az állomások és a Kőér utcai járműtelep rekonstrukciója, valamint az állomások egy részének az akadálymentesítése.

HOZZÁSZÓLÁSOK