Még több szennyezett tojást találtak Magyarországon

Újabb termékekben mutatott ki fipronilt a magyar hatóság laboratóriuma. Emellett hazánkba is szállítottak szennyezett tojáslé és pasztörizált tojásrántotta termékeket - jelentette be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Domokos Erika, 2017. augusztus 24. csütörtök, 18:28
Fotó: Pixabay

Az Európa jelentős részét érintő tojás szennyezési eset kapcsán folyamatosan zajlanak a vizsgálatok.

A tojás és tojástermékek laboratóriumi vizsgálatai során az eddigi mintegy 100 mintából 75 mérését zárták le a szakemberek - írta közleményében a Nébih.

A friss eredmények közül teljes tojáslében, valamint egy étkezési- és egy ipari tojástételben igazolták fipronil határérték feletti jelenlétét a vizsgálatok.

A szükséges nyomon követési vizsgálatokat a szakemberek haladéktalanul megkezdték. A termékekkel kapcsolatos részletek (azonosító adatok, egyéb információk) elérhetőek a Nébih folyamatosan frissülő oldalán.

Nagobb méretért kattintson! Forrás: Nébih

Feldolgozott termékben is kimutatták

Az EU tagországok élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsvészjelző (RASFF) rendszerén érkezett tájékoztatás arról, hogy német gyártású, fipronilt tartalmazó pasztörizált tojássárgája, valamint pasztörizált tojásrántotta termékből Magyarországra is szállítottak. A Nébih felvette a kapcsolatot az érintett hazai vállalkozással.

Forrás: Nébih

 

HOZZÁSZÓLÁSOK