Még többe kerül az asztanai világkiállítás

A március végén leszerződött 1 milliárd 73 millió forint helyett 1 milliárd 122 millió forintba kerül az ssztanai szakvilágkiállításon való magyar megjelenés komplex kivitelezésével, üzemeltetéssel, szervezéssel kapcsolatos feladatok ellátása - tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium a Közbeszerzési Értesítőben.
Németh Géza, 2017. június 22. csütörtök, 06:40
Fotó: Napi.hu

A többletköltség indoka: az expo szervezői által megfogalmazott újabb elvárások miatt bizonyos anyagok cseréjére, továbbá a pavilon homlokzati része kivitelezésének módosítása szükséges.

Mint a Napi.hu április 18-án megírta, két magyar és két helybeli cég, több mint egymilliárd forinttal nyerte meg az idei ssztanai szakvilágkiállításon való magyar megjelenés komplex kivitelezésével, üzemeltetéssel, szervezéssel kapcsolatos feladatok ellátására kiírt nyílt közbeszerzést.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint ajánlatkérő által közzétett eredmény a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Az ellenérték nettó 1 milliárd 73 millió forint.

Az egyedüli és egyben nyertes ajánlattevők a következők voltak: magyar részről az International Construction Company Zrt. és a Bo Event Kft., míg kazah részről a L.A.C. Kazahsztan Vengerszkiy Torgoviy Dom LLP és a TOO "K-PROTOCOL". A felek a szerződést március 30-án kötötték meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK