Még tud növekedni a Vodafone

A Vodafone Magyarország bevétele 1 százalékkal nőtt a december 31-én zárult harmadik pénzügyi negyedévében a bázishoz képest, a nehéz gazdasági környezet, az uniós roaming-szabályozás és a mobil végződtetési díjakra vonatkozó díjcsökkentés ellenére - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.
NAPI Online, 2009. március 2. hétfő, 10:50
Fotó:

A közlemény szerint a távközlési vállalat emellett 11,7 százalékkal bővítette ügyfeleinek számát a 2007-es év harmadik negyedévéhez képest. A Vodafone Magyarország pénzügyi éve április 1-jén kezdődik és március 31-én ér véget. A társaság a harmadik negyedévről részletesebb pénzügyi adatokat nem közölt.

A közlemény szerint a harmadik negyedév végére a vállalat piaci részesedése 0,2 százalékkal növekedett éves szinten, s december végén 21,86 százalék volt.
A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint januárban a három magyarországi mobilszolgáltató ügyfeleinek száma 12 millió 181 ezer volt. A Vodafone hálózatán mért adatforgalom a közlemény alapján több mint háromszorosára emelkedett az előző évhez képest, míg a mobilinternetes előfizetők száma 2,7-szeresére bővült.

A közlemény idézi Beck Györgyöt, a Vodafone Magyarország vezérigazgatóját, aki szerint a harmadik negyedéves eredmények azt mutatják, hogy a cég helyes úton halad, s folytatni kell a stratégia megvalósítását, amelynek fontos része az ügyfél-elégedettség további javítása. A közlemény szerint március elején a Vodafone mobilinternetes hálózata már 308 települést fed le, ami nemcsak azt jelenti, hogy a lakosság 60 százaléka számára elérhető a Vodafone hálózata, hanem azt is, hogy tavaly a cég szinte minden második napon bekapcsolt egy újabb települést a hálózatába.

A Vodafone korábban közölte, hogy a 2008 végén lezárult, tavalyi pénzügyi évében a szolgáltatási árbevétele 0,4 százalékkal bővült a hívásvégződtetési díj csökkentése ellenére. A 2007-2008-as pénzügyi évet megelőző 12 hónapban a Vodafone bevétele több mint 140 milliárd forint volt, ami 10 százalékkal haladta meg az azt megelőző évit. A 2007 áprilisától 2008 március végéig tartó pénzügyi évben a hívásvégződtetési díj csökkenése nélkül a bevétel növekedése elérte a 7,7 százalékot.

HOZZÁSZÓLÁSOK