Megadeal: túladott poznani fejlesztésén a Trigranit

A TriGranit Fejlesztési Zrt, az Europa Capital és a lengyel államvasút értékesítette a Poznan City Center bevásárló- és szórakoztató központot.
Napi.hu, 2014. március 11. kedd, 13:36
Fotó: Napi.hu

Az Europa Fund III megbízásából az Europa Capital vegyesvállalati partnereivel, a TriGranit Fejlesztési Zrt-vel és a Lengyel Államvasutakkal (PKP) közösen sikeresen értékesítette a Poznan City Center (PCC) bevásárló- és szórakoztatóközpontot - adta hírül a Trigranit. A nemrég megnyitott, 58 ezer négyzetméter bérbeadható területtel (GLA), és összesen 164 ezer négyzetméter beépített területtel (GBA) rendelkező komplexumot a Resolution Real Estate Fund IV és az ECE Prime European Shopping Centre Fund vette meg.

A TriGranit által fejlesztett bevásárló-és szórakoztatóközpont 2013 októberében nyitotta meg kapuit, kevesebb mint két évvel az építési munkálatok megkezdése után. A központ része egy új közlekedési csomópont is, amely busz-és vasútállomásával Poznan lakosainak és a város turistáinak kényelmét szolgálja. A 230 kereskedelmi egységgel működő PCC megnyitásának alig négy hónapja alatt csaknem ötmillió látogatót fogadott.

Még 2007-ben számos ingatlanfejlesztő céggel versenyezve indult a TriGranit a PKP tenderén, amelynek célja Poznan város főpályaudvarának megújítása volt, 2012 februárjában, az Europa Capital lett a TriGranit vegyes vállalati partnere a public private partnership (ppp) projekt megvalósításában. A fejlesztéshez a területet az államvasút biztosította, míg a szükséges pénzügyi tőkét és szakértelmet az Europa Capital és TriGranit Fejlesztési Zrt. nyújtotta. A fejlesztést egy banki konzorcium finanszírozta, amelyben a Bank Zachodni WBK, a Nordea, a BRE Bank, a Raiffaisen és a Hypo Noe vett részt.

A PCC-vel kivételes nyereséget értünk el nem csupán a részvényeseink, hanem partnereink számára is. Rekord idő alatt alakítottuk át Poznan főpályaudvarát, a bevásárlóközpont felépítése pedig 18 hónapba telt - mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója (képünkön). A cég tervezi, hogy a közeljövőben elkezdi a projekt harmadik szakaszának fejlesztését, amely A-osztályú irodákat és egy ötcsillagos hotelt is magában foglal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2014.03.11 20:21

Ezek sem itthon fejlesztenek. Vajon miért?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html