Megakadt a szolnoki termálfürdő építése

A Modern Városok Program keretében feltételes közbeszerzést írt ki Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Liget termálstrand és élményfürdő fejlesztésére, amelyet most visszavont. Az indok, hogy az ajánlatok meghaladták a rendelkezésre álló összeget, illetve a Swietelsky Magyarország Kft. nem indulhatott volna a tenderen, mivel súlyos közbeszerzési szabályszegés miatt eltiltás alatt áll.
Németh Géza, 2018. november 15. csütörtök, 06:20
Fotó: Pixabay

A visszavonást az ajánlatkérő Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben (TED).

Az ajánlatkérő ahhoz a feltételhez kötötte a tendert a kiírásban, ha az ajánlatok meghaladják a 4 milliárd 922 millió forintot, akkor jogosult visszavonni a közbeszerzést. Ezt a közbeszerzési törvény is megengedi. (A kormány két határozatban is említi - mint a Modern Városok Program egyik projektjét - ezt a beruházást, de összeget nem tett mellé.)

A közlemény kitér arra is, hogy a Swietelsky Magyarország Kft. október 3-tól az év utolsó napjáig nem vehet részt közbeszerzésen, mivel súlyos jogsértés miatt eltíltás alatt áll. A tíltás - a Fővárosi Törvényszék ítéletére hivatkozva - megtalálható a Közbeszerzési Hatóság honlapján. A Swietelsky-vel együtt került eltíltásra a Strabag-MML Magas és Mérnöki Létesítmény Építő Kft. is.


HOZZÁSZÓLÁSOK