Megalakult az állami timföldgyár

Megalakították budapesti székhellyel, Nemzeti-MAL-A Alumíniumtermelő Zrt. néven az új állami tulajdonú timföldgyárat.
MTI, 2013. április 23. kedd, 23:55
Fotó: Napi.hu

A társaságot ötmillió forint jegyzett tőkével március végén jegyezték be a cégjegyzékbe, fő tevékenysége az alumíniumgyártás. A vezérigazgató Eiterer Antal, a tulajdonosi jogokat egyedüli részvényesként a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja.

Az ajkai timföldgyár felszámolását február 27-én rendelte el a Veszprémi Törvényszék egy hitelező kérelmére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleményben tudatta, hogy a cég irányítását a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. állami vagyonfelügyelője vette át. "Az azonnali és határozott kormányzati beavatkozással biztosítható a gyártáshoz szükséges ingatlanok és eszközök megtartása annak érdekében, hogy a termelés tovább folytatható legyen egy új, követelésektől mentes vállalatban" - hangsúlyozta az NFM.

Hegmanné Nemes Sára, az NFM vagyonpolitikáért felelős államtitkára az MTI-nek akkor elmondta, hogy a felszámolás során létrejön egy új, állami cég, amely átveszi a gyárat az eszközökkel és a dolgozókkal együtt.

A vállalatot az eljárásban május végéig fizetési moratórium illeti meg, beszállítói nem függeszthetik fel folyamatos ellátását. A termelés a felszámolási eljárás alatt zökkenőmentes, a munkahelyek megmaradnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.04.24 08:35

Jó hír, jó hír!

Az aluminium-gyártás nyereséges lesz - amint kifizetik az áramot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csoda-szar-vas, 2013.04.24 08:33

Pártunk és kormányunk elkötelezett a mocskos imperialista söpredék utolsó mencsvárának lerombolásában és az annak helyén létesülő virágméz-pergető üzem megteremtésében. Csakúgy, mint a pacsai csirkevágóhíd, ez a vállalat is ékesen bizonyítja pártunk és kormányunk bölcsességét, népünk iránti elkötelezettségét, mellyel összefogja a nemzet ölén kibontakozó jólétet és boldogságot sugárzó emberek gyűrűjében ad hálát népünk nagy vezérének, aki már 2010.október 7-én pontosan tudta, hogy ami vörös szinezéket tartalmaz, arról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét esetleg schmittpalit!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html