Megállapodott a BKV vezetése a szakszervezetekkel

Megállapodás született a BKV menedzsmentje a szakszervezetek között, melynek értelmében a közlekedési vállalat kifizeti a dolgozóknak a szakszervezetek által követelt béreket és juttatásokat, ugyanakkor a szakszervezetek vállalták, hogy további kifizetési igényeket nem támasztanak.
NAPI, 2010. december 16. csütörtök, 18:07
Fotó:

A BKV Zrt. dolgozói a december 8-ai bérfizetés alkalmával megkapták a novemberi bérüket, valamint minden egyéb, a Munka Törvénykönyvében és a Kollektív Szerződésben rögzített juttatást, így a cafeteria-elemeket, a pótlékokat, a túlórapénzeket, valamint az év végi karácsonyi étkezési utalványokat, illetve a teljesített feladatok után járó esetleges juttatást. Emellett - a korábbi évekhez hasonlóan - a januári fizetéssel esedékes decemberre járó meleg étel utalványokat is egy hónappal hamarabb, december elején felvehették.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy „most, miután a BKV Zrt. teljesíti a szigorú, 2010-es üzleti tervet úgy, hogy az ez évre tervezett személyi jellegű ráfordítások nem érték el az előirányzott összeget, a dolgozók megkapják, amire számítottak". A rendelkezésére álló kereteken belül, a megtakarított éves pénzmaradvány meghatározott részét megkapják a dolgozók, és hóközi kifizetéssel kiutalja a munkavállalók részére még ebben az évben, december 22-ig - közölte a közlekedési vállalat.

A megállapodás értelmében a szakszervezetek kötelezettséget vállaltak arra is, hogy a bérkeret egy részének felosztását, illetve a kifizetést követően további kifizetési igényeket nem támasztanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK