Megállt a casco-díjak csökkenése

Megállt a járműbiztosítási piacon a casco-díjak zuhanása: az idén az első negyedévben 67 900 forint volt a casco-szerződések éves átlagdíja, megegyezik az egy évvel korábbival - közölte saját adataira hivatkozva a netrisk.hu online alkuszcég.
MTI-Eco, 2013. május 24. péntek, 07:47

A díjak között 40 százalékos az eltérés aszerint, hogy ki milyen alkalomból köti meg a casco szerződést - mutat rá a közlemény. Az új autóknál az átlagdíj 87 ezer forint volt az első negyedévben, míg használt kocsi vásárlásakor a díj 73 700 forintot tett ki. Aki egy korábban megszűnt hasonló biztosítás helyébe kötött újat, 58 700 forintért tehette meg. A biztosítási évfordulón casco-biztosítót váltók jártak a legjobban: az ő éves díjuk mindössze 54 500 forint volt.

Az utóbbi kategóriába azok tartoznak, akik a váltás előtt kalkuláltak az alkusz honlapján, és az olcsóbb kínálatból választottak.

A közlemény emlékeztet: minden biztosító ad együttkötési kedvezményt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) és a casco megkötésére. A tavalyi év végi kampányban például a casco átlagdíja csak 44 300 forint volt.

A netrisk.hu megjegyzi, hogy az önrész 50 ezerről 100 ezer forintra megemelésével, a díj 10 százalékkal csökken.

HOZZÁSZÓLÁSOK