Az ÁAK egyszerű, tárgyalás nélküli közbeszerzést írt ki az M0 autópálya hídjaiban - járműütközések által - keletkezett károk javítására. A körgyűrűt két részre osztotta, ezekre külön-külön is lehetett ajánlatot tenni. A teljes keretösszeg 210 millió forint volt, amely azonban ettől akár 40 százalékkal kevesebb is lehet, ha kevesebb a javítási munka.

A második részre érkezett 5 ajánlat közül második helyre sorolta az ajánlatkérő az Érdi Építő Zrt. ajánlatát. A cég azonban nem nyugodott bele a második helyre sorolásba, és kiderítette, hogy a nyertes cég - ez a Ro-Ly Bau Kft. - három referenciájából kettő 3 évnél régebbi, így az ajánlata nem érvényes. Az ÁAK úgy akarta kijavítani a hibát, hogy újabb - immár megfelelő - referenciákat kért a nyertestől. Erre viszont a közbeszerzési törvény szerint nem volt jogosult, mivel hiánypótlásra csak az eljárás lezárultáig van lehetősége, az eredmény kihirdetése után már nem tehet ilyet.

A második helyezett előzetes vitarendezést kezdeményezett, majd az ajánlatkérő elutasítása után a KDB-hez fordult. A döntőbizottság az utólagos referencia kérést nem tudta vizsgálni, ugyan is annak felhánytorgatásával elkésett a jogorvoslatot kérő. Így mindössze egy jogsértést talált a KDB: az ÁAK egy nappal az előzetes vitarendezés miatti 10 napos moratórium lejárta előtt, szerződést kötött a nyertesnek nyilvánított céggel. Az egy nap egymillió forint bírsággal járt.