Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB határozatában megállapította, hogy a bank a felügyelet 2015. október 7-én hozott határozatában előírt intézkedések közül nem mindegyiket teljesítette az előírt határidőre. Az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. ezzel továbbra is megsértette a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 18/2009. (VIII. 6.) MNB rendelet a bankkártyával kezdeményezett fizetési műveletek jóváírására vonatkozó előírását - írja a portál.

Az MNB ma közzétett határozatában kötelezte a hitelintézetet, hogy a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendeletben foglaltaknak való megfelelést 2016. szeptember 30-ig biztosítsa.

A jogsértésekre tekintettel az MNB négymillió forint összegű bírság megfizetésére is kötelezte a hitelintézetet. Az intézkedés oka, hogy a bank az előírt határidőre nem tett eleget kötelezettségének, a jogszabálysértés huzamosan, folyamatosan fennáll és a jogszabálysértő állapotot rendszerbeli hiányosság okozza.

Az MNB a pénzforgalmi ellenőrzési tevékenysége során kiemelten veszi figyelembe az ügyfelek jogainak megsértését. A fizetési lánc két végén álló ügyfelek ugyanis a fizetést illetően nem feltétlenül érintkeznek közvetlenül egymással, így eltérő információjuk van a fizetési műveletek lebonyolításáról, bizonyos adatokkal pedig egyáltalán nem rendelkeznek.