Megbukott a teszten a posta

Csak egy ért célba azok közül a tesztküldemények közül, amelyeket még az ünnepek előtt adott fel a postán a Magyar Nemzet munkatársa, a szervezet létszáma csökken, miközben az internetes boltok forgalmának növekedése miatt a csomagküldés bővül.
Napi.hu, 2017. január 17. kedd, 08:58
Fotó: Napi.hu

A Magyar Nemzet újságírója több küldeményt feladott a postán az ünnepek előtt, hogy tesztelje a szervezet működését. Van olyan, amelyet november 4-én küldött el, ám máig nem ért célba, azaz 50 munkanapja utazik az Egyesült Államokba. Az elsőbbséggel, ajánlottan feladott küldeményt 5-10 munkanapos kézbesítési határidővel vették fel.

Európán belül 3-5 munkanap az elsőbbségi-ajánlott szállítmányok kézbesítési ideje, azonban az európai címre eladott csomag 16 munkanap alatt érkezett meg céljához. Ez volt az egyetlen a feladott öt pakkból, amely legalább megérkezett a címzetthez.

A posta éves szinten 15 százalékos forgalombővülést érzékelt, ezen belül november közepétől december közepéig 30 százalékos ugrást tapasztaltak, főként az internetes boltok csomagküldő szolgáltatásainak köszönhetően. Eközben a szervezet létszáma csökkent: a 2013-as 32,3 ezerről 29,5 ezerre esett. Az embereket a versenytársak csábítják el kicsit jobb bérrel.

HOZZÁSZÓLÁSOK