Az MTVA vezérigazgatója, Böröcz István és az MTVA ideiglenes üzemi tanácsának soros elnöke, Mocsáry Zoltán aláírt közlemény szerint a megállapodás háromhetes konzultáció után született meg, a célja pedig az, hogy a létszámleépítésben érintetteket érő hátrányos hatásokat csökkentse.

Az MTVA vezetése és az ideiglenes üzemi tanács álláspontja a közmédia átalakításáról nem mindenben egyezik meg, kritikus véleményének az ideiglenes üzemi tanács a tárgyalások során több ízben hangot adott - olvasható a közleményben.

A megállapodás "sok egyéb elem mellett" azt is tartalmazza, hogy az MTVA 25 millió forintos segélyalapot hoz létre, amelynek elosztásába a munkavállalók képviselőit is bevonja.

Azon munkavállalók esetében, akik két vagy több gyermeket nevelnek, továbbá azok esetében, akik élettársi vagy házassági kötelékben élnek és mindkettejüket érintené a létszámleépítés, a munkáltató ismételten megvizsgálja döntését - idézte a megállapodást az MTI.

A tájékoztatás szerint az elbocsátandó munkavállalók közül azoknak, akiknek átlagkeresete a bruttó 200 000 forintot nem haladja meg, a munkáltató plusz egyhavi átlagkeresetet fizet ki. A munkavállalók lakáskölcsönüket, munkáltatói kölcsönüket változatlan feltételekkel fizethetik vissza.

A létszámleépítésben érintett munkavállalóknak július második hetében kezdik átadni az előzetes tájékoztatókat.