Megegyezett Simicska a kormánnyal

A magyar kormány per nélkül állapodott meg az M4-es autópályát építő cégekkel, amelyek munkáját kartellezés gyanújára hivatkozva több mint két éve felfüggesztették. A vállalatok egyike a Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz köthető Közgép Zrt. volt.
Komócsin Sándor, 2017. december 14. csütörtök, 09:43
Fotó: Shutterstock

Az állam az M4-es autópálya 2015 tavaszán leállított építkezésében részt vevő cégek egyikének sem fizetett kártérítést, csak az elvégzett munka árát térítette meg - írja a Világgazdaság abban a cikkében, amely az útépítés újraindításáról szól. A számlán 45 milliárd forint szerepelt.

Az M4-es Abony-Fegyvernek közti szakaszán számos vállalat dolgozott, köztük az Orbán Viktor kormányfő volt barátjához, Simicska Lajoshoz köthető Közgép Zrt. A munkát kartellezés gyanújára hivatkozva állították le, az érintettek emiatt kártérítési perekkel fenyegetőztek. A történet vége az említett megállapodás lett.

A beruházást nem úgy folytatják, ahogy elkezdték: autópálya helyett kétszer kétsávos gyorsforgalmú utat építenek. A kormány ambiciózus útépítési terveket készített 2022-ig. Egyebek mellett megvalósulhat a régi álom: minden autópálya elérhet az országhatárig.

A nyitókép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2017.12.14 11:48

Lefordítom a trolloknak...
1. Simicska mint kormányközeli vállalkozó elnyeri a beruházást, zsírosan, ahogy az szabályos közbeszerzésen...
2. "Orbán egy geci!"
3. A Fidesz nem kívánja tovább finanszírozni Simicska-birodalmat.
4. Simicska igazának biztos tudatában perre megy.
5. Kormány (Fidesz) belátja, hogy ez megnyerhetetlen per.
6. Kifizeti az addigi munkákat, amiben benne van rendesen az 1. pont szerinti zsír is.
7. Mindenkinek jobb ezt a történetet nem túlbonyolítani.
8. Te kedves adófizető sorstársam, kifizeted a zsírt és még inkább azt az összeget, amennyivel a következő "megbízható" vállalkozó befejezi a munkát újabb és még vastagabb réteg zsírral. És persze azt is, amennyivel a félbehagyott beruházás természetszerűleg bekövetkezett állagromlása miatt a beruházás többe fog kerülni.
9. Azt most ne is említsük, hogy az időközben jelentősen megdrágult beruházást pár éve olcsóbban használhatnánk...

10. Kinek kell gratulálni? Nem kellene valakinek a kezére bilincset tenni? Hűtlen kezelés miegymás...?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html