Mégegyszer bukott az AXA Bank első fokon az állam ellen

Kiegészítő ítéletében is elutasította az AXA Bank által a magyar állam ellen a devizahitel-szerződések ügyében indított keresetét a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletében.
MTI, 2014. szeptember 25. csütörtök, 14:46
Fotó: Reuters

A párizsi székhelyű pénzügyi csoport magyarországi leánybankjának keresetét első fokon augusztus 27-én utasította el a bíróság, az AXA azonban fellebbezésében az első fokú ítélet kiegészítését kérte.

A tárgyaláson elhangzott: a kiegészítő ítélet iránti kérelem azért volt indokolt, mert a bíróság korábbi ítéletében nem bírálta el az egyedileg meg nem tárgyalt egyes szerződésekben rögzített kikötéseket.

Az augusztus 27-i tárgyaláshoz képest nem változott a bíróság álláspontja: a bank szerződéses kikötései bár megfeleltek az egyértelmű és érthető megfogalmazás elvének, a tételes meghatározás és az átláthatóság elveinek nem.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2014.09.25 17:24

Erre vártam - AXA, most már megpecsételem a sorsotokat. Nem érdekel a politika, nem érdekel se OV, se más, ezeket a patkányokat belefojtom a vízbe. Készüljetek AXA, jön a Kaszás értetek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tavasz2, 2014.09.25 15:30

Minha h?jjal kenegetnek a hatamat... Nem kellett volna osszeallni a brokernettel...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html