Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év végi évfordulóval rendelkező autósoknak holnapig kell megkapniuk a következő biztosítási időszakra vonatkozó díjról értesítő indexlevelet.

A biztosítóktól kapott díjértesítőkben szereplő indexdíjak a Netrisk.hu adatai szerint a szegmensek túlnyomó részében emelkedést mutattak, emiatt nem meglepő, hogy a megajánlott jövő évi díjakhoz képest a váltók idén is tudtak alacsonyabb ajánlatokat találni: több mint 60 százalékuk 3 ezer forintnál magasabb összeget spórolt meg, egynegyedük esetében pedig ez az összeg a 7 ezer forintot is meghaladta.

A Netrisk.hu-nál eddig leadott több mint 10 ezer megrendelés alapján az új szerződések átlagdíja 13 ezer forint körül mozog. A legnépszerűbb biztosítók közül a dobogón továbbra is a K&H, az Union és az Allianz áll (összesen 66 százalékkal), őket követi a Signal és a Groupama.

Az Astrásoknak mindenképpen érdemes lépni

A Netrisk.hu megvizsgálta ügyfeleinek az Astra biztosítónál kötött, még meglévő év végi szerződéseit. E szerződések átlagdíja jelenleg 15 500 forint, azonban az Astra még érvényben lévő díjtarifája szerint az e szerződésekhez tartozó indexdíjak átlaga meghaladja a 31 ezer forintot. Vagyis feltételezhető, hogy - bár jelenleg elméletileg a biztosítónál maradás is lehet opció - a kampány végére az ügyfelek maradéka is eltűnik az Astra állományából.

Amit a díjértesítőről tudni kell

Akinek még nem érkezett meg a díjértesítője, mielőbb érdeklődjön biztosítójánál. Bár a biztosító értesítője a hivatalos adat, de az összegről - a szükséges adatok megadását követően - a díjszámítás során egyes összehasonlító kalkulátorok is tájékoztatást adnak.

Aki jelenlegi szerződését az e-kommunikációs kedvezmény feltételei szerint kötötte meg, már ne postai úton, hanem az általa megadott e-mail címre várja a küldeményt.

A díjértesítőben a kötelező biztosítás indexdíja mellett a bónusz besorolást is feltüntetik, ami azonban a biztosítási évfordulóig eltelt időszakban még módosulhat, amennyiben az ügyfél ez idő alatt kifizetéssel járó kárt okoz járművével. Ebben az esetben értelemszerűen az indexdíj összege is növekedni fog.