Megérte a PSA-nak az Opel megszerzése

Különösen az Opel megszerzésével a PSA-csoport rekordszámú, 3,88 millió járművet értékesített tavaly, ami 6,8 százalékos növekedés 2017-hez képest - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. január 15. kedd, 11:01
Fotó: Napi.hu - Opel Media.

A párizsi székhelyű PSA-csoport (Peugeot, Citroen, Opel/Vauxhall, DS) a "hazai piacon" 31 százalékkal növelte eladásait és ezzel nőtt az európai piaci részesedése. Ebben az is szerepet játszott, hogy számos riválisa kénytelen volt felfüggeszteni több modelljének az eladását azután, hogy szeptember 1-től életbe lépett a gépkocsimotorok károsanyag-kibocsátásának meghatározására bevezetett új teszteljárás.

Míg a a Volkswagen, a Renault és más riválisok több modellje gyakorlatilag elérhetetlenné vált a piacon a második félévben, a PSA időre végrehajtotta a szükséges változtatásokat.

Az Opel/Vauxhallt leszámítva a PSA tavalyi európai eladásai 5 százalékkal nőttek, globálisan viszont 12 százalékkal, 2,84 millióra csökkentek.

A PSA nem közölt semmit arról, hogy mire számít az idén, erre azután kerül sor, hogy februárban közzéteszi tavalyi pénzügyi eredményeit.

Viszont hosszú távon a PSA terve, hogy csak elektromos vagy hibrid autókat gyárt majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2019.01.15 14:08

@tlg01:
Na most ezt így ebben a formában butaság volt leírni...
Na most pont az Opel "német" technológiájával vannak bajok...
Kb. 10 év fejlesztési hátrányban voltak a többi autógyártóval szemben, köztük a PSA-val szemben.
Ha jól tudom, a PSA be is perelte a GM-et mert behazudták azt is, ami nincs.
Az eredeti OPEL motorokkal vannak környezetvédelmi, gyártástechnológiai problémák.
De ha Te mást olvastál, akkor írd ide nyugodtan!
Én napi rendszerességgel hajtok PSA (saját) Opel (céges) gyártmányú kocsikat. Mindegyik kényelmes és megbízható, ez alapján nem tudnék dönteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2019.01.15 11:41

hogyne érte volna meg:
a korrupt franciáknak ( tisztelet a kevés kivételnek )
német technológiához jutni - bombaüzlet
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html