Meggondolatlan volt a Tesco - NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) álláspontja szerint a meggondolatlan kiskereskedelmi akciók piaci zavart keltenek - mondta a NAK elnöke szerdán az MTI-nek, arra reagálva, hogy a Tesco áruházlánc dinnyeértékesítési akciót hirdetett, kiváltva a dinnyetermesztők tiltakozását.
MTI, 2016. július 27. szerda, 18:31
Fotó: Napi.hu

Győrffy Balázs elmondta: a dinnyetermesztők érdekében a kamara kéri a kiskereskedelem szereplőit, vegyék figyelembe, hogy az ilyen akciók hatásai sokszor beláthatatlanok, mert piaci zavarokhoz vezetnek, és ezzel vidéki családok megélhetését veszélyeztetik. A gazdálkodók érdekeit szem előtt tartva jelenleg is országszerte zajlik a kamara által indított dinnye promóciós kampány. Az Agrármarketing Centrum (AMC) Nonprofit Kft., illetve hat áruházlánc, az ALDI, az Auchan, a CBA, a Lidl, a METRO és a SPAR közreműködésével mintegy 50-60 helyszínen tartanak dinnye-népszerűsítési akciót  július 19. és augusztus 20. között.

Az eddigi visszajelzések alapján a kezdeményezés sikeres, ezért a kamara több hasonló kampányt is tervez. A következő időszakban például a csemegeszőlő és az alma kerül sorra. A kamara elnöke reményét fejezte ki, hogy ezekhez a programokhoz a Tesco áruházlánc is csatlakozik majd.

A termelők szerdán a budaörsi Tesco épülete előtt  demonstráció keretében teherautókról dinnyét dobáltak le. Így tiltakoztak  az áruházlánc árpolitikája ellen, azt feltételezve, hogy a Tesco túlzottan alacsony akciós árai lenyomják a felvásárlási árakat. Oravecz Tamás, a Dinnyetermelők Országos Egyesületének elnöke elmondása szerint az áruházlánc hétfőn kilónkénti 49 forintos dinnyeakciót hirdetett, ami 20-25 forintos felvásárlási árat generál szerinte, és ezzel súlyos veszteséget okoz a szezon közepén az ágazatnak.

A Tesco ugyanakkor azt közölte, hogy az akció keretében a már korábban felvásárolt túlkészletet értékesíti néhány áruház, és a cégnek nem célja az árak lenyomása.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.07.27 22:27

@Pegazus_a_borbarat:
Igyad csak a kannás bort, az való neked, attól írsz ostobaságokat. Azt eszünk iszunk amit akarunk, a dinnyét meg a dobálók fejéhez vágom saját kezűleg ha ilyennel találkozom.. Ha ilyen fotót látsz az lehet, hogy én leszek, aki a dinnyetermelő fején veri szét a saját dinnyéjét!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.07.27 19:44

@tarTosPista: "évek óta nem vásárolunk hazai termelő cuccait"

Akkor nem egyszerűbb volna, ha külföldre költöznétek? Ja, hogy ahhoz valamilyen piacképes végzettség, meg 5 szónál nagyobb idegennyelv-tudás kéne (miközben láthatóan még a magyar se megy teljesen) ? Hát akkor tényleg marad a hőzöngés, hőbörgés itthonról...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.07.27 19:28

A Tesco helyében a dobálózó termelőt feljelenteném garázdaságért, és kifizettetném vele a terület tisztítását.
Egyre agresszívabbak a termelők.
Mi a feleségemmel évek óta nem vásárolunk hazai termelő cuccait, b@sszák meg a drága és sz@r termékeiket.
Mit mond a Tesco? A felhalmozódott készletet akciózzák.
1., Ne sírjon a termelő, tőle azt már átvették drágán, a Tesco bukik az áron.
2., Azért rohad a Tesco-ra is, mert nem viszik a drága, dinnyének álcázott tököt.
Az a termelő, aki balhézik, hagyja abba és menjen el gyárakba dolgozni.
Az nem vállalja, mert ott dolgozni kell, nincs hozzá tízmilliós állami támogatás, és garantált felvásárlási ár.
Sírnak a gyárak, nincs elég munkaerő. Be kell fejezni a termelők támogatását, akkor majd elmennek dolgozni, lesz új munkavállaló.
Van idejük és pénzük tönkretenni az árut, mert a dolgozók kitermelik a 600 milliárdos mezőgazdasági támogatást az ingyenebédeseknek.
Van pofájuk mások pénzéből jól élni, és még a rájuk dolgozóknak megemeltetni az árakat.
Remélem, jövőre nem veszik át a terméseiket, mert az idei is rájuk rohad.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2016.07.27 19:08

Na nehogy már a farok csóválja a kutyát. A Tesco azt árul, amit akar, és annyiért, amennyiért akarja. Ilyen alapon mi vásárlók is szétverhetnénk az üzleteket nap mint nap, mert nem tetszik az ár.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html