Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tahi Tóth László családja és a Vígszínház társulata mély fájdalommal és megtört szívvel tudatja, hogy Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 74 évesen elhunyt - írja közleményében a Facebookon a Vígszínház.

A 24.hu cikke szerint a színész egy tavaly január végi előadás közben lett rosszul, de az előadást nem szakította meg, az után viszont azonnal kórházba került, agyműtétet kellett végrehajtani rajta. Rehabilitációja fél évig tartott, és októberben kilenc hónap kihagyás után tért vissza a színpadra.

Tahi Tóth László 1944. január 23-án született Budapesten, és 1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Utána került a Vígszínház társulatához. Híresebb szerepe volt az Aranysárkány, az Egri csillagok, az Imposztorok, az Emberrablás magyar módra, a Kakuk Marci, az Ártatlan gyilkosok, a Kérők, a Dada, a Barbárok, a Halál sekély vízben, a Fej vagy írás és az Ötvenéves találkozó.

Pályafutása során Hegedűs Gyula-emlékgyűrűvel, Jászai Mari-díjjal, Ajtay Andor-emlékdíjjal, Érdemes és Kiváló művész címmel tüntették ki. Tavaly pedig megkapta a Kossuth-díjat is.

A fotó forrása: MTVA.