Meghökkentő tényekkel állt elő az Ikea

Az Ikea negyedik alkalommal készített el „Az Élet otthon” elnevezésű beszámolóját, amiből kiderül, mi okozza a legtöbb küzdelmet és frusztrációt szinte mindannyiunknak függetlenül attól, hogy a világ melyik pontján és milyen körülmények között élünk. Ez a rendetlenség és a személyes tér hiánya.
K. Kiss Gergely, 2017. november 14. kedd, 09:18
Fotó: Reuters

A globális felmérésbe 22 országból 22 ezer embert vont be a lakberendezési vállalat. A felmérésből azokra a problémákra derül fény, amelyekkel szerte a világon küzdünk, miközben igyekszünk jobbá tenni az otthonunkat.

A városokban költözésnek köszönhetően egyre kisebb terekbe kényszerülünk, otthonainkat gyakorta másokkal is megosztjuk. Berlintől Sanghajig a legnagyobb frusztrációt az jelenti, hogy bár szeretjük a tárgyainkat, de küzdünk a rendetlenséggel. Emellett szükségünk van a személyes térre, de nehezen tudjuk megteremteni azt otthonunkban - írja közleményében az áruházlánc.

Az eredmények alapjául a több területre kiterjedő otthonlátogatások, online közösségek, szakértői interjúk és egy felmérés szolgált. Napvilágra került néhány meghökkentő adat is:

  • Világszerte az embereknek csaknem a fele (46 százalék) mondja azt, hogy a legtöbb vitájuk a nappaliban szokott kezdődni.
  • Ugyanennyien (49 százalék) mondták, hogy a viták tárgya többnyire a "rendetlenség" mibenlétéből eredő nézetkülönbség.
  • A megkérdezettek nem kevesebb mint 44 százaléka vallja, hogy "rossz" érzése van, ha saját teret alakít ki magának, amikor valaki másnak az otthonába költözik be.
  • Az összes válaszadó 40 százaléka kérdezés nélkül dobott már ki olyasmit, ami annak a tulajdona volt, akivel él.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK