BUX
38998

Meghökkentő tényekkel állt elő az Ikea

Az Ikea negyedik alkalommal készített el „Az Élet otthon” elnevezésű beszámolóját, amiből kiderül, mi okozza a legtöbb küzdelmet és frusztrációt szinte mindannyiunknak függetlenül attól, hogy a világ melyik pontján és milyen körülmények között élünk. Ez a rendetlenség és a személyes tér hiánya.

K. Kiss Gergely, 2017. november 14. kedd, 09:18

A globális felmérésbe 22 országból 22 ezer embert vont be a lakberendezési vállalat. A felmérésből azokra a problémákra derül fény, amelyekkel szerte a világon küzdünk, miközben igyekszünk jobbá tenni az otthonunkat.

A városokban költözésnek köszönhetően egyre kisebb terekbe kényszerülünk, otthonainkat gyakorta másokkal is megosztjuk. Berlintől Sanghajig a legnagyobb frusztrációt az jelenti, hogy bár szeretjük a tárgyainkat, de küzdünk a rendetlenséggel. Emellett szükségünk van a személyes térre, de nehezen tudjuk megteremteni azt otthonunkban - írja közleményében az áruházlánc.

Az eredmények alapjául a több területre kiterjedő otthonlátogatások, online közösségek, szakértői interjúk és egy felmérés szolgált. Napvilágra került néhány meghökkentő adat is:

Világszerte az embereknek csaknem a fele (46 százalék) mondja azt, hogy a legtöbb vitájuk a nappaliban szokott kezdődni.Ugyanennyien (49 százalék) mondták, hogy a viták tárgya többnyire a "rendetlenség" mibenlétéből eredő nézetkülönbség.A megkérdezettek nem kevesebb mint 44 százaléka vallja, hogy "rossz" érzése van, ha saját teret alakít ki magának, amikor valaki másnak az otthonába költözik be.Az összes válaszadó 40 százaléka kérdezés nélkül dobott már ki olyasmit, ami annak a tulajdona volt, akivel él.