Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly márciusban Orbán Viktor miniszterelnök Esztergomban, az első Suzuki Vitara elkészülte alkalmából azt ígérte az autógyárnak, hogy 2018-ig összeköttetése lesz a városnak az M1-es autópályával.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által kiírt nyílt, tervezési közbeszerzésre 5 ajánlat érkezett. Nyertes a Trenecon Tanácsadó és Tervező Kft., a Via Futura Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Kft. továbbá a Partner Mérnöki Iroda Kft. alkotta konzorcium lett. Ajánlatot tett még a Roden Mérnöki Iroda Kft., az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt., az Út-Teszt Mérnöki és Szolgáltató Kft., továbbá közös ajánlattevőként a Perfektum Projekt Kft. és a Forrás Unió Kft. is - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A nyertesnek a műszaki tanulmánytervet, a megvalósíthatósági tanulmányt és a környezeti hatástanulmányt kell elkészítenie. A tervezett út Zsámbék térségében éri az M1-es autópályát. Részben már meglévő út 2x2 sávossá szélesítésével, részben pedig új út építésével készül el a 39,7 kilométeres, végig 2x2 sávos összekötő út.

A szerződést a nyertesekkel a NIF április 19-én megkötötte.