Meghosszabbították a Magyar Telekom frekvenciahasználati jogosultságát

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság határozata alapján a hatóság 2019. december 27-ig meghosszabbította a Magyar Telekom 2100 MHz-es frekvenciasáv használati jogosultságát - közölte a telekommunikációs cég.
Szabó Zsuzsanna, 2018. december 4. kedd, 17:29
Fotó: Shutterstock

A jogosultságot 2004-ben a Nemzeti Hírközlési Hatóság pályázatán nyerte el a T-Mobile Magyarország, a Magyar Telekom jogelődje. A jogosultság 7,5 évvel történő meghosszabbítására a 2004-es pályázati kiírás ad lehetőséget - olvasható a Magyar Telekom közleményében.

A Magyar Telekom azért élt a hosszabbítási lehetőséggel, mert a következő években is biztosítani kívánja ügyfelei számára a magas minőségű 3G szolgáltatást, melyre a 2100 MHz-es frekvenciasáv ad lehetőséget. Bár a társaság fejlesztéseinek középpontjában a szupergyors mobilinternet hozzáférés áll, a Telekom számára fontos, hogy azon ügyfelei is jó és megbízható szolgáltatást kapjanak, akik még nem 4G képes készüléket használnak - emeli ki a közleményében a vállalat.

Emellett a meghosszabbítás megteremti annak lehetőségét is, hogy ebben a frekvenciasávban is megjelenhessenek majd a legkorszerűbb, jövőálló mobiltechnológiák. A Magyar Telekom számára fontos, hogy modern, kiváló minőségű hálózati infrastruktúra biztosítása révén hozzájáruljon az egyének és a közösségek sikeréhez, valamint az ország versenyképességéhez - teszik hozzá.

A 3 darab 5 MHz-es duplex frekvenciablokkra vonatkozó hosszabbítás egyszeri díja 11 milliárd forint, melyet a Társaság 2019 első negyedévében köteles kifizetni. A frekvenciasáv hosszabbításának egyszeri díja, valamint a jövőbeni éves sávdíjának jelenértéke további 4,2 milliárd forint összegben 2018. negyedik negyedévben kerül aktiválásra.

HOZZÁSZÓLÁSOK