Megint felbontják a Róbert Károly körutat - mutatjuk, mennyibe fog kerülni

A Strabag két cége, a becsült 2 milliárd 472 millió forint helyett 1 milliárd 292 millió forintért újítja fel a Róbert Károly körutat az Árpád híd és a Vágány utca között.
Németh Géza, 2017. június 2. péntek, 06:41
Fotó: Napi.hu

Az eredményt az ajánlatkérő Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tette közzé a csütörtöki Közbeszerzési Értesítőben, holott a szerződést a nyertesekkel már tavaly szeptember 16-án megkötötte. A két nyertes a Strabag Általános Építő Kft. és az STR Építő Kft. volt.

A feladat része a Róbert Károly körút felújítása és kerékpárút építése az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró közötti szakaszon, továbbá az Árpád hídi pesti felhajtó alatt átvezető Népfürdő utcai és Esztergomi úti hidak felújítása, a forgalom folyamatos fenntartása mellett. Egyebek mellett telepíteni kell 7 fix kamerát, 2 lámpaoszlopot, ültetni 73 fát és kicserélni 940 méternyi víz gerincvezetéket.

Ajánlatot tett még egymagában a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. valamint a Swietelsky Magyarország Kft. Indult a tenderen két konzorcium is, az elsőnek az A-Híd Zrt. és a Penta Általános Építőipari Kft., míg a másodiknak a Colas három cége (a Colas Út Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Colas Alterra Zrt.) volt a tagja.

HOZZÁSZÓLÁSOK