A Skyexpress Boeing 737-500-asával 131 utas érkezett Sármellékre. A turisták 13 napos balatoni nyaralásra érkeztek. A nyári szezonban, egészen augusztus végéig folyamatos lesz a légi összeköttetés a mostantól egész évben működő légikikötő és az orosz főváros között.

A Fly Balatonnál április közepén kezdődött a nyári szezon, a reptér azóta hetente három-négy charter-járatot fogad. Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból, Berlinből és Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről kéthetente érkeznek a járatok - egészen október közepéig.

Bár már csak a jövő évben számolunk menetrendszerinti járatok indításával, ettől függetlenül a reptér forgalma elvárásaink szerint alakul - hangsúlyozta Mihálka Tibor, a repteret üzemeltető FB Airport Kft. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója. A társaság 2010 áprilisában dobott mentőövet a felszámolási eljárás alá került reptér-üzemeltetőnek. Az FB Airport az elmúlt évben a légikikötő újraindítását, az egész éven át tartó működés feltételeinek megteremtését tűzte ki célul.